НЕВЕРОЈАТНО: Што се може да направите со искористени пластични шишиња

Објавено на од

Проектите наречени “направи сам” секогаш се интересни и забавни, особено кога ѓубрето може да го претворите во нешто ново и корисно.

Пластичните шишиња секојдневно се наоѓаат во нашите домови, но по нивна употреба често завршуваат во кантата за отпад.  Пластиката како материјал дозволува истиот да биде еластичен, флексибилен, транспарентен и сигурен при допир со храна. Поради тоа, постојат голем број начини како на пластичните шишиња може да им се даде втор живот.

Во продолжение следат 22 идеи за воскреснување на пластичните шишиња по нивната примарна употреба. Доколку имате ваша идеја како кретивно да ги употребите искористените шишиња, слободно споделете ја.

1. Чамец


2. Букет лампа3. Декоративен ѕид

 

4. Новогодишна елка


 

5. Фотелја 


 

6. Кутии за боици

 

7. Лустер


 

8. Метла


 

9. Мозаик


 

10. Држачи за накит


 

11. Покрив за паркинг 

 

12. Печат за јапонски цветови

 

13. Прстени за салфетки 

 

14. Држачи за храна за птици

 

15. Ракети

 

16. Слатки саксии за цвеќе 

 

17. Светло со соларна енергија

 

18. Паричник

 

19. Вазна за цвеќе 

 

20. Ѕидни саксии за цвеќе

 

21. Висечки лустер 

 

22. Завеси

 

 

comments powered by Disqus

Покани ги твоите пријатели

Желботека е прекрасно искуство заедно со пријателите

  • Добивајте ги вистинските подароци.
  • Знајте ги желбите на пријателите и изненадете ги.
  • Добивајте ги зделките што ги посакувате.

    Додај најмалку еден од производите долу во твојата желботека за да продолжиш.