Кафе и за душа и за тело!

Објавено на од

Дали сте знаеле дека покрај задоволството од конзумирање, кафето може да го користите и како пилинг за вашата кожа? Како маската за лице од кафе му помага на вашето лице?

- Кафето е богато со антиоксиданти кои помогаат за прочистување на порите и намалување на ризикот од стареење на кожата.

- Ги отстранува токсините и нечистотиите од лицето.

- Го намалува истакнувањето на вените и капиларите на лицето, правејќи ги помалку забележителни.

- Кофеинот делува превентивно во избегнувањето на ракот на кожата.

[caption id="attachment_3518" align="alignleft" width="250" caption="Кутија за кафе од Vetra Home Design"][/caption]

 

Желботекисти и кафеманијаци, се надевам овие неколку факти за добротворното влијание на кафето се доволни да одвоите неколку лажички од вашето кафе и да го искориститите за кожата на вашето лице. За една маска за лице од кафе потребни ви се само една белка од јајце, неколку лажички кафе и лосион/млеко за лице. За подготовка на маската погледнете го видеото.

 

П.С. - По нанесувањето на маската задолжително почестете се со една шоља кафе:)

comments powered by Disqus

Покани ги твоите пријатели

Желботека е прекрасно искуство заедно со пријателите

  • Добивајте ги вистинските подароци.
  • Знајте ги желбите на пријателите и изненадете ги.
  • Добивајте ги зделките што ги посакувате.

    Додај најмалку еден од производите долу во твојата желботека за да продолжиш.