23 креативни начини како да ги претворите неубавите елементи во убав мебел

Објавено на од

Внатрешниот дизајн е тема за која постојано ни е задоволство да читаме и размислуваме, но дали секогаш ги имаме потребните временски и парични средства за да вложиме во реновирање и уредување на домот? Во продолжение следат неколку брилијантни идеи како да ги скриете предметите кои ви се неопходни и секојдневно ги користите, а ви претставуваат “болка за очите” затоа што не се совпаѓаат со останатите елементи во домот.

Интересно е тоа што овие идеи не само што ќе ви помогнат вашиот дом подобро да изгледа, но и ќе ви овозможат намалување и подобра организација на ограничениот простор. Голем дел од овие креативни решенија ќе резултираат во предмети кои ќе изгледаат како да излегле директно од каталог за мебел.

1. Поставете фиоки во просторот под скалите

2. Скријте го неубавиот рутер во убава кутија

3. Претворете ги каблите во коса на Bob Marley

4. Скријте ја чинијата за храна на вашето милениче во фиока направена само за нив

5. Монтирајте невидливи полици за книги

6. Направете електрични кули од каблите на вашите слушалки

7. Скријте го вашиот накит со уметничка слика

8. Претворете го вашиот рутер во стара книга

9. Покријте го климатизерот со корисна табла за пишување на вашата “to-do” листа

10. Украсете ги каблите за струја со интересни елементи

11. Направете минијатурна ограда за да ги скриете каблите за струја

 

12. Инсталирајте фиоки во склоп на скалите

13. Разиграјте ги вашите машини за перење со самолеплива лента

14. Декорирајте со цел да потсетите дека треба да се чува енергијата

15. Поставете завеса за маса да ги покриете каблите што се сместени под неа

16. Покријте ги алармите, термостатите и другите ѕидни направи со уметнички слики

17. Скријте ги цевките за вода во вашата градина со лажни куполи кои личат на камен

18. Направете фиока каде што сите ваши уреди ќе може да се полнат со струја

19. Декорирајте го вашиот фрижидер со хартија за декорирање

20. Поставете искористени ролни од хартија за да ги организирате каблите

21. Декорирајте ја туш кабината со камчиња

22. Закачете уметничка слика на вашиот телевизор доколку истиот не го користите

23. Скријте го тоалетот на вашата мачка во креденец

comments powered by Disqus

Покани ги твоите пријатели

Желботека е прекрасно искуство заедно со пријателите

  • Добивајте ги вистинските подароци.
  • Знајте ги желбите на пријателите и изненадете ги.
  • Добивајте ги зделките што ги посакувате.

    Додај најмалку еден од производите долу во твојата желботека за да продолжиш.