Категории
cart

Банкарот Анархист

Tc product rating | 0 мислења | Внеси
140,00 ден.
Краток опис

Банкарот анархист бил најдолгиот и најзначајниот расказ што требало да се најде во збирката Антитези . Бил објавен во 1922 година , во првиот број на книжевното спиисание Контемноранеа. Уште самиот наслов ја најавува антиномијата зад која стои утописката идеја-решение за целосно ослодобување на личноста од безизлезноста на општествените неправди. Целото дејствие на расказот може да се смести во само неколку пасуси: двајца добари , стари пријтели разговараат откако вќе вечерале во еден луксузен ресторан. Останатиот дел од текстот наликува од сократовски дијалог , или како што вели самиот Песоа , дијалектичка сатира на анархистот што станува банкар без да престане да биде анархист. Банкарот анархост е оној што го разоткрива апсурдот на општественото лицемериое кое се огледува во наследната корумпирна природа на личноста и тиранизирана дури и кога цели кон слобода.

Бренд
Бегемот Tc product rating | 0 мислења
Потребна е регистрација Постави прашање

Банкарот анархист бил најдолгиот и најзначајниот расказ што требало да се најде во збирката Антитези . Бил објавен во 1922 година , во првиот број на книжевното спиисание Контемноранеа. Уште самиот наслов ја најавува антиномијата зад која стои утописката идеја-решение за целосно ослодобување на личноста од безизлезноста на општествените неправди. Целото дејствие на расказот може да се смести во само неколку пасуси: двајца добари , стари пријтели разговараат откако вќе вечерале во еден луксузен ресторан. Останатиот дел од текстот наликува од сократовски дијалог , или како што вели самиот Песоа , дијалектичка сатира на анархистот што станува банкар без да престане да биде анархист. Банкарот анархост е оној што го разоткрива апсурдот на општественото лицемериое кое се огледува во наследната корумпирна природа на личноста и тиранизирана дури и кога цели кон слобода.

Внеси
Нема мислења за производот.
Испораките и рекламациите се вчитуваат


    
     

  Сигурно купување

 
  • Гарантирано рефундирање
  • Сигурно плаќање
  • Брзо решавање на рекламации
повеќе »

 Начини на плаќање

картички


уплатница
 повеќе »
 

Можеби ќе ви се допаѓа