јавете се за бесплатна консултација: 02/3224-711 
E-мaил подршка: biznis@tc.mk -  skype: trgovskicentar

Статии од категоријата Пазар

Како до веб продавница со минимум ИТ трошоци?

Објавено на Од
Благодарение на современите алатки и платформи за интернет трговија, веќе одамна не е голем предизвик да се отвори и управува веб продавница. Тој тренд веќе две години е присутен и во Македонија преку сервисот за интернет продавници на Трговски центар, а ...
прочитај повеќе »

Што значи Cloud технологија за е-трговијата?

Објавено на Од
Изминатава година веројатно најголема Buzz-word фраза во глобалната ИТ индустрија е CLOUD технологијата. Терминот толку се (зло)употребуваше што веќе се користи за опишување на се и сешто, од виртуелни интернет хостинг системи(IaaS), хостирани апликациски...
прочитај повеќе »

Интернет маркетинг оптимизација

Објавено на Од
Потпомогнат од технологијата Интернетот еволуираше многу во последните 2-3 години. Дојдовме до точката кога секоја компанија која го игнорира комплетно од своето работење се соочува со големи ризици. Денес не е повеќе само опција прашањето дали треба да с...
прочитај повеќе »

Настан: Анализа на состојбата со е-трговијата во Македонија

Објавено на Од
Одамна говориме дека е потребна поголема и темелна активност на државата и поважните субјекти вклучени во е-трговијата за нејзин побрз развој. Исто така јасна е потребата за нивна меѓусебна континуирана координација. Овие идеи се споија во анализата на со...
прочитај повеќе »

Напредни ИТ сервис модели во Македонија?

Објавено на Од
Предновогодишното расположение и опуштање веќе започна, па веројатно оттаму ми дојде инспирација да дискутирам за една интересна тема. Да ја обработиме па заслужено да уживаме во празниците. Горното прашање се однесува на моделите SaaS, PaaS, IaaS и PRaaS...
прочитај повеќе »

Нешто повеќе од водич за подарување

Објавено на Од
Подарокот отсекогаш бил вистинскиот пат до човековото срце. Тоа е она што покажува наклонетост, љубов и внимателност. Тоа не мора да е скап подарок, само треба да доаѓа директно од срцето. Водени од тоа, од желбата да се споделува љубов што повеќе, реши...
прочитај повеќе »

Семинар за е-бизнис и е-трговија

Објавено на Од
Вчера успешно се одржа семинарот за е-бизнис, организиран од Стопанската комора на Македонија и м-р Мијалче Санта, асистент на Економскиот факултет при УКИМ на катедрата Е-бизнис. Семинарот беше наменет како квалитетна обука за македонските компании со це...
прочитај повеќе »

Сподели моменти и оствари си желба

Објавено на Од
Продолжувaме со изненадувањата за нашите купувачи и фанови. За пуштањето на Желботека добиваме позитивни критики кои мора да признаеме дека ни годат. Исто така Фејсбук страницата на Желботека за кратко време освои над 3600 фанови и станува интересно место...
прочитај повеќе »

Содржини од промоцијата на Желботека

Објавено на Од
Драги читатели, седнав да ги споделам импресиите од пуштањето на Желботеката во средата. Всушност пуштањето во употреба траеше целава недела, започнувајќи со пробното користење од понеделникот. За тимот кој учествуваше во креирањето на Желботека, деновиве...
прочитај повеќе »

Желботека - желбите зближуваат!

Објавено на Од
Драги читатели на блогов, време е она што го најавивме со минатиот пост официјално да го промовираме. Се навестуваше нешто во врска со подароци, желби и зближување. Значи дојде време да објавам дека ова е желботека. А исто така и ова.  Желботеката можете ...
прочитај повеќе »