јавете се за бесплатна консултација: 02/3224-711 
E-мaил подршка: biznis@tc.mk -  skype: trgovskicentar

Статии од категоријата e-commerce

8 трикови за промоција на продуктите на социјални медиуми

Објавено на Од

Социјалните медиуми се одличен начин за продавање на вашите продукти. Потребно е да е има добро смислен план како да се представат продуктите и одржува интеракцијата со клиентите. Напорно е, но резултатите се неверојатно доколку се направи правилно. Еве неколку трикови кои би ви помогнале во ова.

 

прочитај повеќе »

Иднинината на трговија, медиумите и купувачите

Објавено на Од

Некои суштински елементи на комерцијата се менуваат пропорционално со барањата на потрошувачите. Работи како медиумите, личните преференци и интеракцијата со потрошувачите се само дел од работите.

прочитај повеќе »

B2B порастот наликува на B2C

Објавено на Од
Додека B2C трговијата ужива во големото внимание кое и го посветуваат медиумите, B2B трговијата продолжува да генерира дури двојно поголеми приходи, како во САД така и на глобално ниво. Влегувањето на B2B гигантите како Alibaba и Amazon во B2B трговијата ...
прочитај повеќе »

Циклус бесплатни обуки за е-трговија и дигитална стратегија за компании

Објавено на Од
Стопанска банка АД – Скопје во соработка со Трговски центар (tc.mk) организира бесплатни обуки за електронска трговија и дигитална стратегија. Со цел промоција на онлајн купувањето (e-commerce), и информирање за бројните негови придобивки Стопанска банка ...
прочитај повеќе »

Како да станете лидер во Вашата индустрија преку социјални медиуми

Објавено на Од

прочитај повеќе »

Дел 5: Оценување на е-комерц платформи

Објавено на Од
  Ова е петтиот дел од серијата SEO 201 што следи по деловите:   Дел 1: Технички правила Дел 2: Пречки поврзани со пронаоѓањето на содржината (crawling) и нејзино зачувување/ индексирање (indexing) Дел 3: Овозможување на кролери Дел 4: Структурата е клуч...
прочитај повеќе »

Како до поголем број на купувачи

Објавено на Од

 

 

прочитај повеќе »

Како до поголема интернет продажба

Објавено на Од

Собирањето видеа за производи на една страна и додавање на препораки во делот за детали на производите и социјалните медиуми може да води кон зголемување на продажбата на онлајн трговците.

прочитај повеќе »

Pinterest: 5 важни тактики за помали трговци

Објавено на Од

Со 26,877 следбеници, австралискиот моден бренд од Бризбејн наречен Black Milk очигледно добро си ја врши работата.

Во склоп на овој текст ќе дознаете пет елементи од Pinterest стратегијата на Black Milk, кои можат да се применат за мали онлајн продавници, дури и тие да не се дел од модната индустрија.

прочитај повеќе »

Создадете идеална интерактивна заедница за вашиот бренд

Објавено на Од

Социјалните медиуми претставуваат едно динамично и збунувачко бојно поле, каде постојано се настојува да се предизвика вниманието на купувачите, како и истите да се задржат. Дури и откако ќе поминат овие фази, тешко е да се остане ангажиран и да се одговара на пораки откако бизнисот ќе порасне и бројот на купувачи ќе се зголеми.

прочитај повеќе »