јавете се за бесплатна консултација: 02/3224-711 
E-мaил подршка: biznis@tc.mk -  skype: trgovskicentar

Статии од категоријата Cloud

Дефиниција на „Вистински СкС“

Објавено на Од
Е-Облак? Што, всушност, е „е-облакот“? Тоа е начин на користење на мрежа на оддалечени компјутерски сервери кои се приклучени на Интернет, за да се чуваат, управуваат и обработуваат податоците. Некои го изедначуваат е-облакот со Интернет, но тоа не е сосе...
прочитај повеќе »

Што значи Cloud технологија за е-трговијата?

Објавено на Од
Изминатава година веројатно најголема Buzz-word фраза во глобалната ИТ индустрија е CLOUD технологијата. Терминот толку се (зло)употребуваше што веќе се користи за опишување на се и сешто, од виртуелни интернет хостинг системи(IaaS), хостирани апликациски...
прочитај повеќе »

Напредни ИТ сервис модели во Македонија?

Објавено на Од
Предновогодишното расположение и опуштање веќе започна, па веројатно оттаму ми дојде инспирација да дискутирам за една интересна тема. Да ја обработиме па заслужено да уживаме во празниците. Горното прашање се однесува на моделите SaaS, PaaS, IaaS и PRaaS...
прочитај повеќе »

Претплати се на нашиот Е-билтен

Добивај ги новостите и попустите на e-mail

Претплати се на нашиот Е-билтен

Добивај ги новостите и попустите на e-mail