јавете се за бесплатна консултација: 02/3224-711 
E-мaил подршка: biznis@tc.mk -  skype: trgovskicentar

Статии од категоријата blog

8 трикови за промоција на продуктите на социјални медиуми

Објавено на Од

Социјалните медиуми се одличен начин за продавање на вашите продукти. Потребно е да е има добро смислен план како да се представат продуктите и одржува интеракцијата со клиентите. Напорно е, но резултатите се неверојатно доколку се направи правилно. Еве неколку трикови кои би ви помогнале во ова.

 

прочитај повеќе »

Иднинината на трговија, медиумите и купувачите

Објавено на Од

Некои суштински елементи на комерцијата се менуваат пропорционално со барањата на потрошувачите. Работи како медиумите, личните преференци и интеракцијата со потрошувачите се само дел од работите.

прочитај повеќе »

Како да станете лидер во Вашата индустрија преку социјални медиуми

Објавено на Од

прочитај повеќе »

Како до поголем број на купувачи

Објавено на Од

 

 

прочитај повеќе »

5 Идеи за натпревар преку социјалните медиуми и придобивање нови корисници

Објавено на Од
Дали некогаш сте размислиле да одржите натпревар на социјалните медиуми за да привлечете повеќе корисници и контакти? Во прилог напишавме 5 идеи за натпревар преку социјални медиуми: 1# Натпревар со гласање Со натпревар преку гласање ги вклучувате вашите...
прочитај повеќе »

Дали сте спремни за продажба преку Omni-channel во 2014?

Објавено на Од
Omni-channel Retailing (Омни - сите) значи интеграција и продажба преку сите канали. Тоа е еволуција на продажба преку повеќе канали (Multi-channel), но концентрирана на максимално искуство за потрошувачите преку сите можни канали за продажба т.е моблни у...
прочитај повеќе »

Што можете да постигнете со content маркетинг?

Објавено на Од
Content маркетинг е процесот на привлекување, вклучување и наведување на целната публика преку пишување на квалитетна и релевантна содржина, со намера да изврши некаква цел. Всушност, идејата е вие да понудите некаква информација, водич или решение кое е ...
прочитај повеќе »

Со квалитетен е-билтен до успешен е-маил маркетинг

Објавено на Од
Електронскиот билтен односно newsletter, веќе е стандардно средство за комуникација со корисниците, преку кое можете да се започне со комуникација, предизвикува посакувана акција или да го инволвирате корисникот во вашиот продажен процес. Корисниците кои ...
прочитај повеќе »

Twitter стратегија за мали бизниси

Објавено на Од
Во Македонија Твитер зазема се поголема популарност, за да успеете и да се позционирате на оваа социјална мрежа ви треба добра стратегија. Доста од советите за социјални медиуми се вртат околу збунувачки концепти и за тоа како треба да "слушате" и да се "...
прочитај повеќе »

Дали е време за инвестирање во бизнис со е-трговија?

Објавено на Од
Дали некогаш сте се запрашале каков е процесот на започнување на интернет продавница? Размислувате да ги продавате производите од вашата физичка продавница на интернет? Можеби пак имате интернет каталог за вашите производи? Истражувајќи за тоа колку сопст...
прочитај повеќе »