јавете се за бесплатна консултација: 02/3224-711 
E-мaил подршка: biznis@tc.mk -  skype: trgovskicentar

Статии од категоријата Blog

Разлики меѓу афилијативен маркетинг и банер

Објавено на Од

Кога се зборува денес за добра и едноставна интернет маркетинг програма повеќето помислуваат на Pay Per Click - плаќање за секое кликање или Pay Per View (или плаќање по импресии рекламирањето). Исто така, често употребуван метод е и рекламирањето преку банери

прочитај повеќе »

Како до веб продавница со минимум ИТ трошоци?

Објавено на Од
Благодарение на современите алатки и платформи за интернет трговија, веќе одамна не е голем предизвик да се отвори и управува веб продавница. Тој тренд веќе две години е присутен и во Македонија преку сервисот за интернет продавници на Трговски центар, а ...
прочитај повеќе »

Што значи Cloud технологија за е-трговијата?

Објавено на Од
Изминатава година веројатно најголема Buzz-word фраза во глобалната ИТ индустрија е CLOUD технологијата. Терминот толку се (зло)употребуваше што веќе се користи за опишување на се и сешто, од виртуелни интернет хостинг системи(IaaS), хостирани апликациски...
прочитај повеќе »

Шопингот може да биде [по] забавен!

Објавено на Од
Кога ќе се спои убавото од двата света на задоволството му нема крај. Во овој пост ви преставувам идеја за бизнис која ќе ја пренесам чисто да ве потикнам да размислите што би ве поттикнало да користите интернет и мобилни апликации за шопинг. Кога ќе го п...
прочитај повеќе »

Интернет маркетинг оптимизација

Објавено на Од
Потпомогнат од технологијата Интернетот еволуираше многу во последните 2-3 години. Дојдовме до точката кога секоја компанија која го игнорира комплетно од своето работење се соочува со големи ризици. Денес не е повеќе само опција прашањето дали треба да с...
прочитај повеќе »

Настан: Анализа на состојбата со е-трговијата во Македонија

Објавено на Од
Одамна говориме дека е потребна поголема и темелна активност на државата и поважните субјекти вклучени во е-трговијата за нејзин побрз развој. Исто така јасна е потребата за нивна меѓусебна континуирана координација. Овие идеи се споија во анализата на со...
прочитај повеќе »

Напредни ИТ сервис модели во Македонија?

Објавено на Од
Предновогодишното расположение и опуштање веќе започна, па веројатно оттаму ми дојде инспирација да дискутирам за една интересна тема. Да ја обработиме па заслужено да уживаме во празниците. Горното прашање се однесува на моделите SaaS, PaaS, IaaS и PRaaS...
прочитај повеќе »

Прославен првиот роденден на ТЦ.мк

Објавено на Од
Полека, но сигурно, со геометриска прогресија на новитети и надградување и со градациски раст, го достигнавме својот прв хронолошки milestone, прославувајќи го првиот роденден! Борејќи се со социјални парадигми, поставувајќи се како иноватор и лидер на ...
прочитај повеќе »

Нешто повеќе од водич за подарување

Објавено на Од
Подарокот отсекогаш бил вистинскиот пат до човековото срце. Тоа е она што покажува наклонетост, љубов и внимателност. Тоа не мора да е скап подарок, само треба да доаѓа директно од срцето. Водени од тоа, од желбата да се споделува љубов што повеќе, реши...
прочитај повеќе »

Семинар за е-бизнис и е-трговија

Објавено на Од
Вчера успешно се одржа семинарот за е-бизнис, организиран од Стопанската комора на Македонија и м-р Мијалче Санта, асистент на Економскиот факултет при УКИМ на катедрата Е-бизнис. Семинарот беше наменет како квалитетна обука за македонските компании со це...
прочитај повеќе »