јавете се за бесплатна консултација: 02/3224-711 
E-мaил подршка: biznis@tc.mk -  skype: trgovskicentar

Статии од авторот Тиана Грошева

Како до поголема интернет продажба

Објавено на Од

Собирањето видеа за производи на една страна и додавање на препораки во делот за детали на производите и социјалните медиуми може да води кон зголемување на продажбата на онлајн трговците.

прочитај повеќе »

Pinterest: 5 важни тактики за помали трговци

Објавено на Од

Со 26,877 следбеници, австралискиот моден бренд од Бризбејн наречен Black Milk очигледно добро си ја врши работата.

Во склоп на овој текст ќе дознаете пет елементи од Pinterest стратегијата на Black Milk, кои можат да се применат за мали онлајн продавници, дури и тие да не се дел од модната индустрија.

прочитај повеќе »

Создадете идеална интерактивна заедница за вашиот бренд

Објавено на Од

Социјалните медиуми претставуваат едно динамично и збунувачко бојно поле, каде постојано се настојува да се предизвика вниманието на купувачите, како и истите да се задржат. Дури и откако ќе поминат овие фази, тешко е да се остане ангажиран и да се одговара на пораки откако бизнисот ќе порасне и бројот на купувачи ќе се зголеми.

прочитај повеќе »

10 интересни инфографици за водење на вашиот маркетинг план во 2014

Објавено на Од

Во последно време, инфографиците стануваат се повеќе популарни и користени. Тие се забавни на изглед, а сепак содржат голем број на важни и сериозни информации кои лесно и брзо може да се забележат и протумачат. Важно е да се напомене дека тие се статични - за разлика од блоговите, тие ретко се поправаат и подобруваат со појавувањето на нови информации.

прочитај повеќе »

Како опцијата Unsubscribe на Gmail може да му помогне на Email маркетингот

Објавено на Од

Минатиот месец, Google започна со поставување јасно видлив линк кој ја нуди опцијата за unsubscribe на отворени пораки на Gmail, а им овозможува на корисниците брз и лесен начин за ослободување од непосакуваните мејлови. Овој нов линк може да им помогне на маркетерите да ги подобрат стапките на испорака и содржината на пораките.

прочитај повеќе »

6 корисни алатки за мерење аналитика на социјалните мрежи за подобра онлајн продажба

Објавено на Од

Растот на обемните податоци ги натера трговците да ги направат анализите на податоци поефективни, се со цел да се дојде до поинформирани и поквалитетни маркетинг одлуки. Поради големата количина на достапни информации, социјалните мрежи се важни канали кои треба да се следат.

прочитај повеќе »