јавете се за бесплатна консултација: 02/3224-711 
E-мaил подршка: biznis@tc.mk -  skype: trgovskicentar

Архива на статии од 2014-04

Локален SЕО водич: 15 маркетинг техники за промоција на вашиот бизнис online

Објавено на Од
Пуштањето на нов бизнис во употреба online може да биде застрашувачко за било кој сопственик на мал бизнис. За среќа, секој бизнис може да има придобивка од SЕО (оптимизација на интернет пребарувач). Тој може да направи било која мала инвестиција да успее...
прочитај повеќе »

Со квалитетна содржина до повеќе посети на вaшиот сајт

Објавено на Од
Креирање содржина Онлајн конзумирањето на содржини (преку читање,сурфање на интернет,споделување итн.) стана едноставна дневна активност за повеќето секојдневни веб корисници. Ова може да е поврзано со неколку причини, и една голема компонента- растот на ...
прочитај повеќе »

Google го менува Keyword Planner-от со датуми и уреди

Објавено на Од

Длабочината на податоци на клучните зборови кои што се слободни за пребарување варираше во последниве неколку години. Претходната недела, Google AdWords направи неколку подобрувања на алатката за планирање на клучните зборови, што го зголеми бројот на достапни информации и можноста за брзо визуелизирање на истите.

Насочувајќи го главниот фокус на платеното пребарување, некои од измените поврзани со локацијата и проценките излегоа како нерелевантни за оптимализацијата на пребарувачите.

прочитај повеќе »

10 интересни инфографици за водење на вашиот маркетинг план во 2014

Објавено на Од

Во последно време, инфографиците стануваат се повеќе популарни и користени. Тие се забавни на изглед, а сепак содржат голем број на важни и сериозни информации кои лесно и брзо може да се забележат и протумачат. Важно е да се напомене дека тие се статични - за разлика од блоговите, тие ретко се поправаат и подобруваат со појавувањето на нови информации.

прочитај повеќе »

Како опцијата Unsubscribe на Gmail може да му помогне на Email маркетингот

Објавено на Од

Минатиот месец, Google започна со поставување јасно видлив линк кој ја нуди опцијата за unsubscribe на отворени пораки на Gmail, а им овозможува на корисниците брз и лесен начин за ослободување од непосакуваните мејлови. Овој нов линк може да им помогне на маркетерите да ги подобрат стапките на испорака и содржината на пораките.

прочитај повеќе »