Категории
cart

Начини на плаќање

Плаќање со картичка

Трговски Центар прифаќа трансакции со следните картички:

 • VISA
 • VISA Electron
 • Master Card
 • Maestro

Единствена институција која доаѓа во допир со Вашите финансиски податоци(број на кредитна картичка) е нашиот доверлив партнер Стопанска банка. Пред внесувањето на бројот од кредитната картичка сте пренасочени на сигурна веб страна на банката, каде што се внесува бројот и се потврдува трансакцијата. Притоа податоците се чуваат во склад со највисоките банкарски критериуми за сигурно работење.

 

Плаќањето со картичка на ТЦ е сигурно и брзо, без потреба од чекање редови во банки. Плаќањето се одвива со едноставно внеување на податоците од вашата картичка во формуларот кој се појавува откако ќе се одлучите да го купите производот, кој претходно се наоѓа во вашата кошничка, и ќе го одберете методот на испорака. Вашиот производ ќе ви биде испорачан директно до адресата која ја имате наведено.

 

Плаќање со уплатница

За сите оние кои не поседуваат катричка, Трговски Центар воведе плаќање преку уплатница. Начинот на уплаќање е едноставен. Еве што треба да направите доколку да платите со уплатница:

 • Ја уплаќате точната сума за производот кој сакате да го нарачате. Уплаќањето може да се изврши на сметки во Стопанска Банка или НЛБ Тутунска Банка. Подолу ви се прикажани како треба да изгледаат уплатниците за физички и за правни лица.
 • Откако ќе ја извршите уплатата, потребно е да не известите на мејл info@tc.mk за бројот на нарачката што е уплатена.
 • Треба да се уплати целосната сума зa нарачка, доколку не биде уплатена целосната сума производот нема да се испорача.
 • Рокот за плаќање на нарачката е 3 работни дена од моментот на креирање.Доколку не се изврши исплата во тој рок нарачката ќе биде откажана.
 • По примање на средствата на нашата сметка производот ќе ви биде испорачан на адресата која ќе ја наведете при избор на типот на испорака.  Напомена: уплатените пари не стигуваат веднаш на нашата сметка. Доколку уплатите од некоја од наведените банки (Тутунска или Стопанска) парите ни пристигнуваат истиот ден на сметка.

   

ФИЗИЧКИ ЛИЦА

ПРАВНИ ЛИЦА